Приготування марципанової пасти з суміші "Фіорфіоре Ла Гласса"

МАРЦИПАН - еластична паста, суміш цукрової пудри з тертим, порошкоподібним мигдалем. Така суміш добре формується без всяких склеюючих добавок, з неї можна штампувати, різати і робити вручну цукерки і дрібні декоративні деталі (різні фігурки і квітки). Такі марципанові цукерки і декорації можуть фарбуватися або глазуруватися (шоколадною глазур'ю лінії "Центрамерика" або цукровими глазурями) або залишатись без глазурування.

Справжні марципани, зроблені зі свіжо меленого мигдалю, - смачний десерт. Вироби виходять не дешеві, але витрачені кошти безумовно себе виправдовують і продукція окупається.

Можна приготувати солодку горіхову пасту, яка стане близькою подобою справжнього марципану, і з інших горіхів, проте все одно в пасту обов'язково треба додати кілька крапель мигдального ароматизатора.

Якщо необхідно приготувати марципан власними силами, нічого особливого не знадобиться. Для цього використовуйте інгредієнти ТМ "Мастер Мартіні", а саме миндальную суміш "Фіотфіоре Ла гласса" - це мигдальне борошно на спеціальній основі для приготування як марципанової маси, так і термостабільних начинок, а також покриття на здобні та листкові вироби до випічки. "Фіорфіоре Ла гласса" максимально проста у використанні - необхідно лише замісити масу до однорідної еластичної консистенції.

У цю масу входить:

  • суміш "Фіорфіоре Ла Гласса";
  • яєчний білок;
  • лимонна кислота.

Готова маса повинна бути добре вимішана (як пластилін), тоді вона буде максимально зручна для подальшого використання.

Результати тестів марципанових виробів із застосуванням "Фіорфіоре Ла Гласса", що проводяться в нашій власній лабораторії, продемонстрували збереження продукцією своїх високих споживчих властивостей (форму, м'якість) не менше 5-7 днів.