Прискорений спосіб приготування французької булочки "Бріош"

Як приготувати ароматний французький бріош прискореним методом?

Бріош - маленька солодка булочка зі здобного дріжджового тіста з додаванням олії, що складається з декількох кульок найніжнішого тіста.
Своєю назвою бріош зобов'язана імені творця - французького кондитера Бріо-Ша. Суть його винаходу полягала в тому, що здобне тісто, приготоване на опарі, на добу затримувалося в зростанні, так як його ставили в холодне приміщення. На наступну добу, втиснута в занадто тісний для нього форму, тісто підходило надзвичайно швидко, причому не у вигляді купола, а як ряд маленьких кульок, кількість яких визначалося надрізами тіста. Тісто у бриошей за органолептичними показниками було дуже м'яке і повітряне.

Тривалість приготування бриошей поступово привела або до спрощення технології (а звідси і зміни смаку), або до відмови від занадто заморочливого тісто приготування. На допомогу нашим виробникам італійські колеги розробили суміш "Леві Віт С25", спеціально для приготування здобних виробів з нетрадиційною структурою, а саме: дуже ніжною, тонкою і ниткоподібної. При дегустації бріоши на суміші "Леві Віт С25", виріб, по відчуттях, як би тане в роті і передає незабутній смак і аромат.

Технологія приготування даного виробу дуже проста. Безопарний спосіб приготування тіста полегшує роботу пекаря. У лічені хвилини вносяться інгредієнти які перетворюються в дуже еластичне і ніжне тісто (схоже за консистенцією на Чіабата). Для додавання більш витонченого аромату рекомендуємо до тіста внести маргарин "Джойя Спешіал" - з насиченим ароматом вершкового масла. У тісті суміш "Леві Віт С25" і маргарин "Джойя Спешіал" дають насичену комбінацію смаку і аромату, що пройти повз випеченого продукту просто неможливо. Крім того, рекомендуємо до тіста для розширення асортименту внести родзинки, шоколадні краплі або диски лінії "Карібе", або крем-пасти лінії "Каравела" зі смаком горіха або шоколаду, чанки лінії "Аріба", а на поверхню для покриття можна використовувати мигдальне покриття "Ла Гласса" і мигдальні пластівці (або термостабільний цукор).