Гелеві покриття кондитерських виробів - рекомендації до застосування
Виробники кондитерських виробів щосили намагаються поліпшити покриття для своєї продукції - поєднати високий естетичний рівень зовнішнього вигляду, зберегти смако-ароматичні властивості, продовжити терміни реалізації, а також дотримати рентабельність в існуючому ринковому середовищі.
Типовими питаннями пов'язаними з глазуруванням є:
- Чим покрити фрукти на "вагових" кондитерських виробах, щоб вони не завітрювались і не засихали?
- Чим покрити "штучні" кондитерські вироби?
Для глазурування кондитерських і хлібобулочних виробів Мастер Мартіні пропонує використовувати два види желейного покриття:
- гарячого приготування - "Абрикосовий гель";
- холодного приготування - "Мастергель Голд Нейтральний".
Спектр використання желейного покриття ТМ "Мастер Мартіні" досить широкий як у кондитерському, так і в хлібобулочному виробництві.
"Мастер Мартіні Україна" вирішує проблеми виробників, пропонуючи спеціальні желейні покриття:
- концентрований гель гарячого приготування (абрикосовий) - забезпечує невисоку за теперішніх українських ринковими цінами, собівартість за 1 кг готової продукції;
- "Абрикосовий гель" - желеподібний гель ніжно-жовтого кольору, до складу якого входить до 40% абрикосового соку, з приємним ароматом і смаком абрикоса. В цей гель не потрібно додавати ароматизатори та барвники. При цьому він не перебиває, а м'яко доповнює смак як кондитерських виробів, так і фруктів;
- желеподібний гель холодного приготування "Мастергель Голд Нейтральний" готовий до застосування (досить легко розмішати вручну і можна наносити пензликом на виріб або на фрукти).
Має ряд переваг:
- використовується для покриття фруктів і ягід;
- наноситься на випічку для додання глянцевого блиску і м'якості;
- використовується як начинка в корпусні цукерки;
- використовується під обтяжку тортів мастикою і для кріплення моделюють деталей до виробу.
Гелі "Master Martini" використовуються не тільки як покриття фруктів або для глазурування поверхні кондитерських виробів, але і для змащення поверхні тіста або випеченого напівфабрикату перед наповненням начинкою. Гелі стають своєрідною прошарком між тістом і начинкою, надаючи легкий аромат і смак.