Хлібний поліпшувач "Лецімастер" - поліпшувач на основі лецитину, ферментів і цукру.
Основний складників Е322 - соєвий лецитин (фосфалепіди) - емульгатор дозволяє збільшувати здатність змішувати воду з жирами, регулює рН (кислотність), зміцнює клейковину.
Також до складу входить Е300 (аскорбінова кислота, вітамін С), що дозволяє зміцнювати клейковину методом окислення, збільшує здатність клейковини зберігати газ, збільшує термічну і механічну опірність тіста.
Переваги "Лецімастер":
• завдяки високому вмісту соєвого лецитину, є особливо корисним для поліпшення дріжджового тіста, що піддається заморожуванню;
• покращує структуру клейковини;
• покращує властивість тіста витримувати механічну обробку;
• покращує властивість утримувати газ і допускає відхилення в процесі дріжджування;
• оптимізує емульсію жирів, доданих в тісто;
• збільшує обсяг виробів;
• покращує рихлість і збільшує терміни зберігання.
Застосовується як для опарного, так і безопарного способу.
Використовується для змішаних сортів хліба, багетів, тостового хліба, булочок для гамбургерів, піци.
Може застосовуватися для технології швидкого заморожування хліба і хлібобулочних виробів.
Дозування: 0,5-1% від ваги борошна.