"Чізкейк" - порошкоподібна суміш, для професійного використання.
Готова суміш призначена для приготування смачного, ніжно-сирного чізкейку гарячого і холодного способу приготування.
Приготування термостабільної начинки для класичних сирних, сирних кексів, тортів, тістечок, печива.
До складу суміші входить: цукор, модифікований крохмаль, суха молочна сироватка, негідрогенізовані рослинні жири, регулятор кислотності - лимонна кислота, желатин, загущувач (карагенан), ароматизатори.
Базова рецептура:
- Фіорфіоре Чізкейк - 400 гр.
- Яйця - 300 гр.
- Сир - 1000 гр.
- Вода - 700 гр.
Спосіб приготування:
- Сир попередньо протерти через сито або подрібнити на блендері.
- Завантажити всі інгредієнти в міксер і перемішати на малих обертах 3 хвилини.
- Викласти начинку на пісочну, бісквітну або крекерной основу, розрівняти поверхню.
- Випікати в конвекційній печі 40 хвилин при t 165 °С або 60 хвилин при t 135 °С.
Дуже важливо не перетримати чізкейк в духовці, інакше при охолодженні він може тріснути. Визначити готовність торта досить легко - постукайте ложкою по борту форми: у готового чізкейку повинна тремтіти тільки середина (5-6 см в центрі).
Який сир краще використовувати?
Найвідоміший - Філадельфія, який можна використовувати для приготування чізкейк. Також непоганий результат виходить з наступними сирами:
- Альметте сирний
- Рама Крем Бонжур
- Буко Класичний
- Президент Вершковий
- "Віденський сніданок" - за смаком практично ідентичний. Використовувати обов'язково тільки без добавок, в жовтій баночці.
Опис
Чізкейк (англ. Cheese - сир, cake - торт) - страва європейської та американської кухні, що являє собою сировмісні десерти від сирної запіканки до тістечка суфле. Перші чізкейки з'явилися в Стародавній Греції.
Чізкейки готують з сиру Філадельфія. Використовують також цукор, яйця, вершки і фрукти. Суміш з цих інгредієнтів складається на підставку з печива або солодких крекерів. Часто додають приправи (ваніль, шоколад) і прикраси з фруктів, наприклад, полуниці.
Найпоширеніша проблема при приготуванні чізкейку - поява тріщини в начинці при охолодженні. Є кілька методів уникнути цього. Один з них полягає при випіканні пирога на водяній бані, щоб забезпечити рівномірний підігрів. Інший - в підтримці невисокої температури протягом часу випічки. Потім треба повільно охолоджувати чізкейк, відкривши дверцята духовки. Третій - через 10-15 хвилин після вилучення з духовки, для зменшення натягу поверхні, чізкейк обережно відокремлюють від стінок форми ножем. У такому вигляді чізкейк залишають в формі до повного охолодження (приблизно на 1,5-2 година). Якщо ці способи не допомагають, сирну масу прикрашають фруктами, збитими вершками або крихтою з печива.
У Великобританії чізкейк холодний десерт (не запечений) який зазвичай складається з базового шару - товченого печива, змішаного з вершковим маслом і спресованого в товстий млинець, і шару начинки - суміші з молока, цукру, сиру, вершків, іноді - желатину.