Чорний шоколад в плитках - темно-коричнева плитка з глянцевим блиском і з вмістом какао продуктів 72%. Використовується для глазурування поверхні кондитерських виробів, розширення асортименту мусів, десертів, а також для приготування шоколадних прикрас.
Натуральний шоколад лінії Аріба - це високоякісний натуральний шоколад, який широко використовуються в кондитерському виробництві.
Що таке шоколад? Це продукт комплексної переробки насіння какао.
Лінія Аріба представлена у вигляді шоколадних дисків, плиток, дропси, які використовуються для виготовлення цукерок, декоративних прикрас для кондитерських виробів.
Рекомендації по роботі з шоколадом.
Для роботи з шоколадом в рідкому вигляді необхідно шоколад піддати темперування.
Темперування (рекрісталізація) - зто процес який забезпечує швидке застигання какао масла і кристалізації шоколаду, зберігаючи постійний колір, блиск, і смак шоколаду.
Розігріти шоколад можна в мікрохвильовій печі або на водяній бані до температури 40-45 ° C, помішуючи масу періодично. Розтоплений шоколад вилити 2/3 вмісту на мармуровий стіл або іншу холодну і гладку поверхню остудити до 28-29 ° C. Робоча температура для чорного шоколаду + 31 ... +32 ° C.
При роботі з шоколадом оптимальна температура в приміщенні повинна бути не більше + 18 ... + 22 ° C при вологості 65%.
Якщо порушені температурні режими:
- на поверхні шоколаду виступить цукрове або жирове посивіння;
- буде відсутній блиск на поверхні виробу;
- процес застигання шоколаду буде довгим.
.